Auto Verenigingen en federaties

Wilt u help voor uw activiteiten in verband met de auto wereld? Raadpleeg nationale en internationale auto federaties en verenigingen dankzij Autolive.

Meer weten

FEBIAC - La Fédération Belge de l'Industrie de l'Automobile et du Cycle

Febiac: Fédération belge de l'industrie automobile et du cycle

FEBIAC vzw is de Belgische automobiel- en tweewielerfederatie, met meer dan 100 jaar ervaring Ze vertegenwoordigt de constructeurs en invoerders van de vervoermiddelen op de weg (personenwagens, bedrijfsvoertuigen, gemotoriseerde tweewielers, fietsen) en hun toeleveranciers in België; en dit op Europees, internationaal, federaal en regionaal niveau

Meer weten

Federauto.be - Confédération belge du commerce et de la réparation automobile et des secteurs connexes

Féderauto fédération automobile belge

FEDERAUTO is de Confederatie van de Autohandel en –reparatie en van de Aanverwante Sectoren en groepeert 15 groeperingen die actief zijn in vijf verschillende sectoren:
- De sector Mobiliteit
- De sector Onderdelen-Uitrusting
- De sector Land- en Tuinbouw
- De sector Tweewielers
- De sector Burgerlijke Bouwkunde en Goederenbehandeling

Federauto geeft informatie over de automobielsector, zoals rechten en plichten van de handel bedrijven en auto-reparatie, de vacatures van deze bedrijven, specifieke opleiding voor de activiteiten van de handel en autoreparaties.

Meer weten

CECRA - The European Council for Motor Trades and Repairs

CECRA, de Europese Raad van Koophandel en de Auto Reparatie is een Europese Federatie, bestaande uit 23 nationale verenigingen die de zakelijke belangen van de handel en autoreparaties net zoals 14 Europese verenigingen van dealers vertegenwordigt (380.000 bedrijven).
De belangrijkste doelstelling van CECRA is het bevorderen van de belangen van haar leden in het kader van de Europese wetgeving.

Meer weten

OICA - International Organization of Motor Vehicle Manufacturers

Fédération des associations automobiles nationales

OICA members represent the global auto industry that drives economic progress. Through our autos, we connect people, products and services to enhance quality of life and sustainable automobility. We are committed to technological innovation in the areas of safety, environment, fuel efficiency, and we seek global harmonization of safety and environmental standards to benefit all countries.

Meer weten

Royal Automobile Club of Belgium

Royal automobile club, association automobile

De Royal Automobile Club of Belgium is een onmisbare speler op de markt van permanente vorming. De Club is de belangrijkste Belgische dienstverlener wat betreft rijvaardigheidsopleidingen en leidt per jaar niet alleen meer dan 10 000 chauffeurs op, maar ook 1000 motorrijders. Bovendien biedt de RACB ook Eco Driving-opleidingen aan, net zoals stages voor preventief rijgedrag. Tenslotte organiseert de Club onder de vlag RACB Racing School eveneens stages op circuit voor gentlemen drivers en rijders die hun wedstrijdvaardigheden willen bijschaven.

Meer weten

Royal Motor Union

De Royal Motor Union de Liège biedt praktische informatie vooral met betrekking tot chauffeur opleiding, zowel voor de auto, motoren en zelfs boten.

Meer weten

ACEA - The European Automobile Manufacturers Association

Meer weten

De Duitse federatie - Verband der Automobilindustrie

Meer weten

Engelse federaite - The Society of Motor Manufacturers and Traders Ltd

Meer weten

FIA - Federation Internationale de l'Automobile

De Federation Internationale de l'Automobile is het bestuursorgaan voor de World Motor Sport en de federatie van 's werelds grootste automobielclubs.

Meer weten

Global Automakers

Meer weten

ILEA - Industrie Luxembourgeoise des Equipementiers de l'Automobile

Meer weten

NL - RAI - Rijwiel- en Automobiel Industrie

Meer weten

FR - CCFA : Comité des Constructeurs Français d'Automobiles